Banden A-Ö

Banden och artisterna som spelat på SILJA ROCK sedan 1994 presenteras i flera sekvenser, scrolla nedåt!

Annelie Rydé 

Född i Stockholm 1956 uppväxt på Lidingö.
Denna sköna sångfågel har gästat oss vid flera gånger och gjort stor succé vid alla tillfällen.
Ett proffs uti fingerspetsarna som inte lämnar något åt slumpen och som alltid berör.
Anneli har sjungit solo men också tillsammans med Tjejrock och Raj Montana Band vi hoppas få anledning att återkomma med Annelie någon gång i framtiden.

AB/CD 

Vilka är bäst originalet eller kopian???
Jag är inte helt säker på det men i det här fallet är nog kopian bäst!!
Nalle Påhlssons band bjuder alltid på stor show och de går hem i alla hus..
Var med på båten 2002

Anders Kahn 

I hur många akter har vi sett Anders Kahn under åren?? Jag har ingen aning men, det känns som om han spelat på alla fester och kryssningar. The Please, Kalles Kavvers, med Peter Söderström endast iklädd slips på tjejfesten, The big Casino, med Svante Drake, tillsammans med Poodles och Farbror Fläsk . Det synes mig som om han dyker upp överallt och hela tiden denne talagfulle trubadur som satt så många hjärtan i brand.

Bonafide 

Nominerade som bästa nykomling och bästa hård rock band till Swedish Metal Awards 2008!
Vi hade glädjen att se deras första gig på båten 2007 och det är något stort på gång.
Pontus Snibb med sin unika röst och de melodiösa rocklåtarna med riff i AC/DC klass gör att bandet under de nämaste åren förhoppningsvis tar steget ut och erövrar världen.
Go for it….

Ben Granfelt Band

Gitarrist och låtskrivare av absolut världsklass!! Började karriären i hårdrockande Gringos Locos men blev känd för den breda publiken som mannen bakom Leningrad Cowboys.
Efter en tid som uppvärmare åt diverse band blev Granfelt medlem i det kultförklarade bandet Wishbone Ash. Sen 1993 har han även sitt eget band Ben Granfelt Band som vi hade lyckan att få uppleva 2007 ombord på Symphony

Belgian Blue

Ett av Anders Erik Bojfeldts många musikaliska projekt numera glömt och begravt.

Bai Bang 

Helsingborgs glamrockare med stora ambitioner följ dem här på 100-klubbens bandinfo sida.

Boccabandet 

Larsson och Bojjen kom till oss som en stormvind i April året var 1998 och sen har åtminstone Bojjen spelat för oss varje resa och vi längtar tills vi får se Boccabandet tillsammans igen!!

Bald Room Blitz

Benny and the Bangers 

Vilken färgklick på vår resa Benny utgjorde ! Om inte havet gungade innan så fick folket i puben igång Österjön ordenligt. Blåsensemble och hela kittet i puben blev nästan för bra för att vara sant. Ett band vi fick tips om av en medlem…..fler såna bra tips tack.

Stan Webb´s Chicken Shack

Stan Webb startade bandet Chicken Shack 1965 och de turnerade i Tyskland under ett par år innan ett skivkontrakt skrevs på 1967. På samma skivbolag fanns Fleetwood Mac vilka på flera sätt kom att påverka den fortsatta karriären. Bandet bestod vid denna tid av Stan Webb, Christine Perfect, David Bidwell och Andy Sylvester. Efter en gemensam konsert med Fleetwood Mac uppstod tycke mellan Cristine och Fleetwood Macs John McVie och hon blev efter äktenskapet med John medlem i bandet.

Stan har haft en karriär som gått upp och ner men sitt fenomenala gitarrspel ger han fortfarande prov på.

The Cams

Numera avsomant (??) brittiskt rockband som spåddes nå samma höjder som The Darkness !

Del Bromham 

Tänk va Leffe Stöddig blev glad när Stray och Del Bromham skulle komma med på Silja Rock!! De gamla vinylskivorna hade han med sig under armen när han gick på båten för dessa rariteter skull signeras av gitarrguden Del.
Han böjd oss på en härlig uppvisning i gitarrspelets ädla konst och fann många nya fans på kryssningarna.

Som kuriosa skall ni veta att man ett tag tänkte ta med Del som ersättare för en viss Jimi Hendrix i hans band The Jimi Hendrix experience efter hans död.

DeSödervisa 

Världens bästa Cornelis tolkare!! Och några av de trevligaste personer man kan möta på denna planet!

Dry Fishbone

Har numera bytt namn till Queer!!

Eldkvarn

Ett av Sveriges mest populära band under 3 decennier. Plura och Co. gjorde stor succe under 2007 med Svart Blogg och blev ett av de mest anlitade banden i Sverige.
Nu med på Silja Rock som ett av ”födelsedagsbanden”.

Ebba Gold 

Denna hyllningskör till Thåströms ära är väldigt efterfrågad I vår gästbok och i mejl till mig personligen. Frenesin är hög, liksom adrenalinnivån, ren rak röjig rock på svenska när den är som bäst.

Farbror Fläsk 

Är man man om man heter Britt-Björn??

Go och glad kexchoklad, utgjorde den basala grunden i hans hydda! FARBROR FLÄSK ´s sångar är numera inte fullt så tjock utan mer balanserad till sin längd och med en galning som Bojjen vid sin sida så kan allt hända. Det är tur att Niklas och Släggan håller i takten annars skulle det spåra ur….

From Behind

De gjorde sin debut på Göta Källare kvällen innan Silja Rock 2006. Ett band som i Robert Ryttman´s recension i Metalhart beskrevs enligt följande ;” Detta är From Behinds första livegig någonsin. Kommer bandet att bli lika stort och långlivat som det finns kapacitet till, kommer denna spelning att bli omtalad i åratal. Inte sparas det på krutet heller. Nicky Moore börjar svettas ymnigt redan i första låten, medan hans kraftfulla röst vibrerar av pondus. From Behind är laddade som k-pistar redan ifrån början”

Fatal Smile 

Så här skrev Robert Ryttman den 13 november 2006

” Fatal Smile bildades 1995, de har turnerat i USA, de är ett fyra man starkt band från Stockholm och Neo Natural Freaks är deras uppföljare till debutalbumet Beyond Reality. Här bjuder killarna på åttiotalistisk heavy metal med tyngd. Det är inga hundratals taktbyten i varje låt, ingen jobbig growlsång och inga instrumentala uppvisningsexcesser. I stället har bandet satsat på klassisk och traditionell hårdrock med tydliga refränger, bra sång”

Five Fifteen 

Mika Järvinen är kapellmästare för denna finska grupp som under åren låtit sin progressiva hårdrock ljuda . Bandet har under hösten gett ut en ny platta med namnet alcohol……

Glenn Hughes 

Glenn Hughes har varit med om så mycket att vi skulle kunn fylla hela hemsidan med anekdoter, vi kan dock konstatera att han överlevde en lång tid med bojjen…….

Gladys Del Pilar

Gästade The Why i uppsättningen av TOMYY 2007 !

Gotthard 

Vi fick dem till båten genom Helena Larssons försorg, jag bokade dem osett och fick ett band i världsklass! Fantastisk musik och fantastiska gruppmedlemmat gav oss en smak av vad fotbolls EM 2008. Där bidrog de med den officiella EM låten och de fick med all rätt en massa medial uppmärksamhet för detta och sitt SwedenRock gig. Melodiös rock när den är som bäst ! Hoppas att de lyckas nå hela vägen efter år av hårt arbete….

Hysterica 

Grymt bra svenskt hårdrockband!!

Hundra Procent

Dumle Mats kompisar som själva får gå åin och skriva här…..

Husbands

Sveriges mest okända kändis är ett epitet Lasse Lindbom fått!
Vi har sett honom som ledare för ett av sveriges bästa coverband!!
Trots att han väl skrivit hälften av de 275 låtar de har i sin repertoar…

The Heavy Metal Kids 

Följ länken och ta del av den långa historien bakom detta band som var med oss 2004

Jokkmokks-Jocke

Iklädd silver byxor och silver kavaj skred Jocke in på Dominos scen och drog sin megahit Kulligullan 2 ggr för den hänförda publiken!! Jocke var gästsolist tillsammans med Louise Hoffsten under vår Speak Easy fest. För pianospelet stod Robert Wells och övrigt komp stod Jonny Olssons storband för. Champagne och Whiskey i kaffemuggar , långklänning och smoking….wow det luktade 40-tal………

Lars Vegas Trio 

Ett band som vi hade på en av de sista festerna på Domino innan vi började med Silja Rock..

Level 42 

Retroglide heter deras senaste turné och vi som var på Zinken i Augusti fick se ett fantastiskt bra band uppträda. Vi var än en gång tillbaka till det glada 80-talet när Mark King regerade….

Lions Share 

If yoy wake up and your neck hurts…you must have been watching Lions Share the night before, made for headbangers!! Metal Church meets Black Sabbath raw and powerfull.   // Uli Kusch/ Ride in the sky

Louise Hoffsten

Hon var läcker -och så speciell!! Den unga tjejen som spelade och sjöng på Hovet där jag jobbade som vakt under ett event i slutet av 80-talet.
Vi kontaktade henne och hon var med på dels Speak Easy festen och dels i en bluesakt på åbåten med Totta Näslund och Mats Ronander.

A tribute to Led Zeppelin 

Världens bästa tolkare av Led Zeppelin!!!
Lyssna på Going to california på hemsidans ljudklipp!!!

Mikael Rickfors

Första resans stora dragplåster tillsammans med Kee Marcello

Mississippi Cream 

Herman Pahlén var lyrisk ”f- – n han låter ju precis som en ung Felix, basisten i bandet, det här är ju inte sant” ! JA så bra är dom!! gillar du Mountain och Cream då är det här bandet för dig. Perfekt underhållning på 50-årskalaset eller hojfesten eller varför inte till dansen runt granen….

Mountain 

Världens bästa band !!!

Marys Creek 

Mats Nilsson startade år 2004 bandet MarysCreek med höga ambitioner om en kraftfull musik att levereras såväl live som på skiva. Bandet gjorde två fantastiska gig på Silja Rock och fortsättningen följer ni bäst genom deras hemsida….

Mats Ronander

En svensk musiklegendar som under ca. 30 år delat med sig av sin genialitet.
Till och från har han i olika sammanhang dykt upp på våra fester och glatt våra gäster och även satt några kvinnliga medlemmars hjärtan i brand…

M3

Med de tre originalmedlemmarna från ett av världens största hårdrockband kunde det inte gå fel. Bernie Marsden , Mickey Mood och Neil Murray visade vart skåpet skall stå och att man fortfarande kan leverera. Gitarrspelet och rösterna lät som på 80-talet och låtarna man skrev lever ju för evigt. Det som skilde sig från tiden det begav sig var att midjemåtten har utökats och hårfästet krupit en bit mot nacken

Mark Farner NRG 

Dick Drott och Roosen fick äntligen se sina drömmmar gå i uppfyllelse , Mark Farner på Silja Rock!!

År av lobbyarbete gav äntligen resultat då Mark och hans NRG kom till oss för en helt fantastisk föreställning på Silja Rock. Det var MÅNGA som gnällde att jag tog över så mycket ”hårdrock”, efter konserten hade Mark Farner fått 2000 nya fans!

Det var en komplett konsert vi fick se med rytm, känsla, finess och det var för mig en stor överraskning ! Jag hade ingen aning att Farner var så otroligt bra….

M.O.B

Conny Goldschmidt som I många år varit med som gäst på Silja Rock fick 2005 chansen att spela på båten…nu skall han få chansen att här skriva om sitt band och sin musik!

Michael Schenker & Friends 

Tänk att vi fick en av världens absolut bästa gitarrister någonsin med oss på båten.
Mannen som varit med i 1:a uppställningarna både i Scorpions och UFO gav åtminstone mig ståpäls redan vid tanken om vad som komma skulle på båten….sen blev det tyvärr en spillra av en hjälte som klev upp full som en kastrull och skyllde att det var fel på golvet så att han inte kunde spela!!! JAG ber Er än en gång om ursäkt för denna miss i vårt programutbud.

Magnus Lindberg 

Varför har det inte gått bättre för Magnus?? Hans musik och texter får mig ofelbart att tänka på Lundell och därför blir deras skillda framgångssaga en gåta. I sommar skall han åter upp på scenen med Landslaget i uppsättningen Häng me på Party den 21 juli i Dalhalla. Kanske något att tänka på ??

Moosebrothers

Vi ville äta Cajun-käk på båten och samtidigt ordna lite ”maskerad” vi var några som anammade budskapet och klädde oss i svart kostym, slips och solglasögon. Blues till maten avslöstes av (Blues) Moosebrothers i Atlantis.

Men in Beige

Då är han här igen Bojjen denna gång med det ultimata schlagerbandet!!
Damerna svimmar och herrarna kastar mordlystna blickar mot de beigeklädda hjältarna som får milleniefyrverkerierna att framstå som ett tomtebloss i Swaziland. När de tar sig an megahits som Margareta och Fröken Fräken…. Törs dom återuppstå, får vi se dem??

Mustasch 

Göteborgs bidrag till den svenska hårdrocken, med Sveriges sexigaste man som frontfigur och sångare gav dom våra resenärer en rockspark i skrevet! Otroligt ös och ett enormt scenframträdande gör att vi gärna ser dem ombord igen. Goa gubbar från Götet hoppas jag gör sig besväret om några år igen!!

Nationalteatern

Jag kunde inte hålla tillbaka tårarna…en klump i halsen . Där stod dom och spelade låtarna som gick hela tiden på ungdomsgården i Fruängen. Minnena vällde fram och att äntligen ha bandet framför sig kändes nästan overkligt. Guran och Eva Moberg hade ju tjatat så många gånger att du måste med och se dom men nä det blev inte av förran nu, på Silja Rock…året var 2000.

Niklas Strömstedt

Gäst till Husbands 1996 då han gjorde ett bejublat framträdande. Killarna på plats kastade mest långa blickar efter hans hemliga medresenär, Agneta Sjödin.

November

Ett av Sveriges absolut första hårdrocksband med sina rötter i Vällingby. Bandet spelade en tidstypisk hårdrock men med svensk text ! Bandnamnet tog man efter konsertdatumet som förband åt Fleetwood Mac den 1 November 1969.

Vi fick en unik spelning på Silja Rock 2007, jag hoppas ni var där och lyssnade…

Orup 

Han var skeptisk mycket skeptisk till att spela på en Ålandsfärja!!! Lasse Lindbom fick Orup på andra tankar och tur va det. Gissa om det var en overraskad och lycklig som kom backstage efter konserten!! Han ville ta hela världen i famn efter responsen han fick från 100 klubbarna på golvet. Jag tror inte Orup har nåt emot ”ålandsfärjor” längre.

The Poodles 

Vilken förvandling man genomgått sen Silja Rock debuten 2001!

Då frontade den skönsjungande Martina Edoff och höll bandet på en hög nivå. Sen fick vi vänta till 2005 innan de åter äntrade Silja Rock som nyutsprungna schlagerstjärnor. Man har lyckats bra i att kryssa sig fram i en helt ny värld med sin 80-talsinfluerade musik och runt hörnet väntar nästa utmaning med E-type i 2008-års Eurovision song contest.

Tjejrock

Ett mycket uppskattat inslag i den så mansdominerade rockvärlden. Här var det idel tjejer som drog ner publikens jubel och bjöd till så bultarna nästan brast i bogvisiret. Annelie Rydé, Tove Naess, Millan Andersson och Py Bäckman var tjejerna som visade vart skåpet skall stå.

Pugh Rogefelt 

För mig finns bara good old rock´n roll, för Jag är en liten pojk Jag sitter och gungar på Små lätta moln. Långsamma timmar Långt ute på landet . Funderingen om Dinga linga lena På festplatsen Finns det lite stolthet så finns det också hopp om bättring. Bara ett steg till Här kommer natten

Hans texter är användbara…

Pink Hink

Kopparbergs band! Ja åtminstone Tomi Ilonens favoriter som gladde oss oerhört mycket 2007. Har nu även visat resten av Sverige vad man kan under Idol äventyret i TV 4.
Hade dom haft en annan sponsor kunde de ha sagt Worth waiting for…..

Paul DiAnno

Mikael Fässberg ordnade så att vi alla fick lyckan att se och höra Paul Di Anno på Silja Rock.
Maidens gamla sångare såg ut att trivas med 100-klubben och dess medlemmar så att han ”bad på sina bara knän” om en Silja Rock Hood tröja.
Paul och hans svenska kompband gav oss en tung akt med brilljant scenshow och en minnesbild att värna om till nästa avgång…

P-FLOYD

Djupt inne i skogen bor kapellmästare Jan Stumsner och det är här P-FLOYD föddes!
I ladan har ett svenskt musikunder fötts och vårdats.
Hela historien bakom är ett uppslag för Guiness Book of Records , för det dom gett oss under 2 år på Silja Rock är något som borde upp i rampljuset.
Lycka till med nästa Dalhalla projekt!! Folk åk dit det är värt varenda krona!!!

Purple Rain

Bojjen igen!!! Deep Purple och Rainbow i foldräkt med knätofs. Ruggigt sväng och tänk om de haft Kalle Moreus på fiol då hade det varit komplett.

Partypatrullen

Goa gubbar från baksidan med ett av sveriges röjigaste covverband! Många fans har man skaffat sig under otaliga spelningar i fjällen och på företagsgig. Vi känner dom bäst från våra afterbeach tillställningar där intet öra är fritt från tinitus!

Vem vet när de dyker upp härnäst…..

Quireboys 

Ett samtal betyder så mycket, denna gång kom det från Malmö och en entusiastisk röst sa åt mig att det perfekta partybandet för Silja Rock hade uppträtt i Bulgarien 2 dagar tidigare. Quireboys hade enligt Micke F. varit helt lysande och jag köpte detta. Vi fick 2 otroliga upplevelser på Kolingsborg och Silja Rock med ett band som gjort stora låtar men framförallt bjöd på stor Show. Spike är för alltid listad på Silja Rock top ten.

Queer

Ola Ek frontmannen i Queer har samma pappa som Freddy Mercury! Åtminstone kan man tro det efter att ha sett honom in action. Röstlik, kroppslik, rörelsemönster m.m. allt han och bandet gör får oss att tro att det är Queen vi tittar och lyssnar till. Detta måste vara det bästa Queen tribut bandet som excisterar!!

Rydell och Quick

Läs om bandet på dess hemsida och fundera över Coverbandens förhållande till svenska publiken!!!

Saxon

En del tycker inte Saxon är något utan Biff, vi som såg dem på Silja Rock tycker annorlunda…

Sven-Ingvars

I rocktappning med dubbla x-tragitarrister tog SI oss med storm 1999. Många menar fortfarande att detta är det största ögonblicket i Silja Rock historien!!! Visst var det en elektrifierad stämning i lokalen när Sven-Erik sjögn ett litet rött paket med vita snören…..

Shock Rock Band 

Italienska artister, förutom Peeter LaTerra, har vi inte haft allt för många av ombord på Silja Rock ! Men detta Bon-Jovi tributband var en lyckad historia. Med det hittills längsta kontraktsförslaget!!! I bagaget fick vi hit dom till Skavsta där buss tog dom till båten. Grabbarna var inte förberedda på mottagandet de fick av sina svenska fans vilket gjorde att de helst inte ville hem till Italien igen.

Smalare än Thord 

Av många ansedda som Sveriges bästa coverband !!
Thord har synts i alla möjliga sammanhang bl.a. som allsångsledare för firandet av svenska guldhjältar till att vara tvungen att monteras ner från taket i puben på Silja Rock där han fastnat under en av sina akrobatiska utflykter.
Här har vi ett band med trogna fans som följer dom i vått och torrt, ta bara Kjell Höglund som under de senaste 10 åren sett bandet 600 gånger….de gör Margareta bäst av alla! är hans kommentar till sitt gedigna musikintresse.

Stray

Se Del Bromham

Seventh Sign

Europe tributeband som gjorde makalös succé ombord. Bandet inledde med några tunga versioner av Europes bästa och när sedan Ian Haugland, Mick Michaeli och John Levén gick upp och förstärkte bandet var det nästan som på riktigt…..

The Stone Harding Project

Ett fantastiskt bra musikaliskt experiment som borde gått längre. Vilka fantastiska låtar de gjorde CD´n ligger ofta på där hemma…än idag!!

Sofia Loell 

Solid 

Mitt minne sviker mig…jag kommer inte ihåg dem kan någon fylla i?

Ted Åström

Ted Bengt Göran Åström född 1945 var vår första artist på en 100-klubbsfest! 1983 den 12 juni stod han på scen på Domino och ägde stället. På den tiden var hans alterego OLYCKAN en figur man skall tala tyst om när man träffar Ted.

Thin Lizzy

Rent rockmässigt är det här det största bandet vi haft, om Phil Lynott levt och varit med hade det varit ngt alldeles extra ordinärt! Med John Sykes och Scott Gorham i spetsen fick vi en fantastisk show med hela repertoaren av hits enda smolket var deras ljudtekniker som var så usla att de fick lämna turnen efter Silja Rock!!

Ett band jag gärna skulle se igen!!!

Mickey Finn´s T-Rex

2 år fore sin död hade vi Mickey Finn med oss på Silja Rock. Hans band framförde de odödliga musikmonument som hans bandkollega Marc Bolan en gång komponerat. Telegram Sam, Get it on, Hot Love , Metal Guru, 20th century boy och den största Children f the revolution. Mickey var en något udda person som ledde sitt band med taktfast hand på åsina kongas.

Totta Näslund

Gästrike som flyttade till Göteborg och blev förgrundsfigur inom den svenska progmusikrörelsen. Började i Nynningen för att över Nationalteatern bli bluesmusikant i Tottas Blues Band. Gjorde ett mycket starkt intryck på resan 1998 som en av tre i 100-klubben All Stars!!

Triple & Touch

Som gäster till Husbands gjorde tripplarna ett bejublat framträdande 1996. Swerige håller detta ögonblick som sitt största under vår snart 15-åriga historia. Bingolottokungen Lasse Kronér ,Göran Rudbo och Ken Wennerholm bjöd oss på en otroligt laddad show vilken uppskattades enormt bland den allsångssjungade publiken.

Tony Krantz Band

Det tidigare hockeyproffset ( Danmark) har i sina gamla hockeykollegor en trogen skara fans. Tony har varit ett återkommande namn bland våra artister under en lång följd av år senast 2007 höll han i The Why och deras tolkning av Rockoperan Tommy!

Trading Fate 

Vinnare av rock-SM och oerhört talangfulla fick bandet sitt genombrott 2004. Vi missade dem då för SM krockade med Silja Rock men året efter höll de stor show i Dr. Rock Palace .

Uriah Heep 

Uno Phalén introducerade mig för Uriah Heep med låten Look at yourself.

Det sa bara klick….

Åren gick och att det blev Uriah Heep som blev vårt första internationella band var därför ingen stor skräll. 1999 tillsammans med Sven-Ingvars gav dom oss två fantastiska kvällar och när de sedan kom åter 2006 var der Poodles och P-FLOYD som skapade den magiska inramningen.

UFO 

Doctor ,doctor , To hot to handle, Let it roll, Shot shot alla underbara låtar fick vi till skänks av UFO ett favvoband sen skivan Lights Out.

Pete Way ,Vinnie Moore, Phil Mogg ( Spikes morbror!) Paul Raymond och Jason Bonham (senst trummis med LED ZEPPELIN) visade vart skåpet skulle stå!! Tyvärr var Pete Way lite för het på sin ”godispåse” så han var väl inte helt medveten om att han var och spelade på en båt!!

The Why

Rockoperan Tommy se Tony Krantz

Wishbone Ash 

In the fire, the king will come. Thunder rolls, piper and drum. Evil sons, oferrrun, Count the sins-judgement comes.

Första versen från albumet Argus och låten The King will come. Vilken låt!!! Stefan en klasskompis från Brrännkyrka gymnasium brukade lira den låten på rasterna och jag var mäkta avundsjuk på hans gitarrspel. Silja Rock blev ett kärt återhörande då man öppnade med den låten ….

Waterloo

Vilket fantastisk bra tribute band!! Låter lika bra som originalet… stor show mycket flashbacks. Det var fler än en i publiken som kom att tänka på hopprepsmikrofonen i barndomen…

Bad Apples

Om vi blandar lite av det bästa från 70-80 talets brittiska  musikexport så  har vi nu lyckan att få bjuda på denna unika äppelkompott. Vi tror att det inte kommer att vara några äppelskrutt som äntrar scen med tanke på vad följande kvintett gjort tidigare! Eller vad sägs om Whitesnakes bidrag ( Jimmy Copley och Micky Moody) tillsammans med Manfred Manns Earth Band trion (Mick Rogers, Ian Jennings och Robert Hart) sounds god to me

Bengtsson & Borg

Bonafide

Broken Door

Blir detta årets tjejmagneter….mycket talar för det. Med ett modernt sound har denna Pop/rockduo redan nu en bred publik och med låtar som Hey You och Angel så har de lyckats öppna många flickhjärtan. Framträdanden på Rix FM festival och i TV4´s sommarkrysset gör att de nått ut hela vägen i folkhemmet.

Bröderna Handsome

Ännu ett band med rötterna på baksidan,( av  Sverige). De gör ett bejublat återtåg till Stockholm och Silja Rock 2011. De inleder 2011 års resa med sitt After Stockholm program här vi lär få se dem leva ut en hel del. Varning utfärdas redan här för dåliga göteborgsvitsar. med Glenn-Kenneth, Glenn-Marianne, Glenn-Tomas och alla andra Glenn ombord lär det gå rätt hett till i solskenet på däck 12. Kanske gör dom en audition med sin Änglakör som skall tävla mot Bojen´s Fäbostintor i Lördagens Körslagsevent. Körslalgschefen Hellan kämpar febrilt med att sy upp kläder och  införskaffa diverse attribut till musiktävlingen som kommer att bli något i hästväg…….

Cosmos Factory

Cregan & Co.

Lite engelskt måste vi ju ha ombord….och hoppas ni inte misstycker om denna akt.
Apart from Rod är Rod Stewarts gamla kompband och medkompositörer till några av Rod´s stora hits. Bandet kommer att bjuda oss på ett fyrverkeri av nostalgi när de lirar egna och andras hits som Sailing, Maggie Mae, Downtown Train, I don´t want to talk about it m.fl, m.fl.

Med tanke på att några av oss ombord passerat 40…..så kommer musiken säkerligen att båda uppskattas och bli ihågkommen med värme i bröstet..

Saknas gör bara Måns Selmerling för att Allsång på Skansen känslan skall bli fullbordad….

Dan Baird  The Homemade Sin

Dan Reed

Full sättning med elektrifierade gitarrer och stämsång kommer att ge 2010 års stora surprice, än      mer luft under vingarna. Dan kommer att bjuda på musik från hela sin stora repertoar. Så du som gillar hans grejer från 80-talet bör leta plats i Atlantis Palace redan nu…

Dead By April

2012 års stora överraskning för den breda publiken var nog Dead by April!

Med sin melodiösa hårdrock tror och hoppas jag att vi även i år skall kunna attrahera en yngre publik och kanske öppna öronen för musiken bland den lite äldre delen. Kul att ha dem med är det alla dar i veckan!

Defender of The Faith

Dr. Feelgood

Engelsk pubrock musik med hög festfaktor! Såg dem på Sweden Rock för ett par år sen och jag imponerades av tempot och intensiteten i deras musik ”Worth waiting for” som det heter i ölreklamen…

Dr Hook

Vi avslutar vår kryssning i lugn med möjlighet till styrdans. Little bit More och Sylvies Mother ger tillfälle till tryckare när nostalgin kommer att flöda ut högtalarna. Ray Saywer med band i en 90 minuters 70-talstripp, bara den akten är värd ”entréavgiften”!

Dressed To Thrill

I min ungdom arbetade jag som fritidsassistent och de små grabbar jag då arbetade med dyrkade gruppen Kiss. Det kändes som de fått musiken genom modersmjölken och fenomenet har lyckats överleva i drygt 30 år…så för alla dessa ”smågrabbar” som nu är ombord kommer här Europas bästa Kiss tribute band…med smink, platåpjuck och attityd.

Engmans Kapell

Svensk Folkrock av absolut högsta klass. 6 fantastisk skickliga musiker som blandar och ger av egen musik och traditionella Irländska visor.  Till och med Ålandshav slog glädjevolter under årets kryssning när Pär Engman slog an på sin gitarr.

Glyder

Heartattack

Hellinor

Kärt barn har många namn…..men när fröken Asp rockar heter hon bara HELLINOR. Nu kommer hon säkert att rocka men 2011 ser ni henne bäst I pianobaren där hon efter önskemål kommer att lira brallorna av er. Men efterom hon är så fantastisk så skall hon också spela med Bojen fredag kväll som avslutning i Atlantis!!!!!!

Ian Hunter &  the Rant Band

Vi fick honom till slut ! Den levande legenden och ledaren av ett av de största 70-talsbanden Mott The Hoople, Ian Hunter. En oerhört skicklig musiker och jordnära person med glimten i ögat och förkärlek till Champagne….natten med Spike och Ian glömmer jag aldrig.

Jay Smith

Vad finns det att skriva om 2010-års Idol vinnare som tabloiderna  inte reda  lagt ut?    Rösten? Flickvännerna? Rocken ? Bakgrunden? Framtiden? Nej allt det där kan ni men att se honom live har ni kanske inte hunnit med och det har inte vi heller.

John Lindberg Trio

Vilka sköna reaktioner vi fått från er som var med på 2010 års kryssning. Alla undrar vilka det var som hade ett sånt enormt drag och bjöd på ”bland de bästa vi sett-showerna” !! Då kan jag bara berätta att den fantastiska Trion från Falun kommer åter 2011 och nu finns ingen ursäkt om du missar dom…

John Qoughlans Q

Status Quo har en särställning bland rockfansen,De går hem i alla läger för sin enkla raka     rock´n roll och får taket att lyfta…Vi har äran att hälsa original-trummisen John Coughlan välkommen ombord och lyckönskar våra gäster till en stund av klassisk ”ladda upp till fest rock”

King Mob

Silja Rock har alltid kunnat bjuda sin publik på musiker som spelat med världens stora grupper och artister. King Mob utgör inget undantag! Glen Matlock (ex. SEX PISTOLS) , Chris Spedding ( som spelat med Roxy Music, Elton John. Paul McCartney), Martin Chambers (ex.Pretenders) och Stephen W.Parsons (ex.Sharks) och en gitarrist som går under namnet Sixteen !!!???

Lillasyster

Lillasyster bildades i Göteborg och den första singeln ”Berätta det för Lina” släpptes i februari 2007. I oktober 2007 släpptes en video med Rihanna-covern ”Umbrella”. Med den hamnade Lillasyster den 3 november 2007 för första gången på Trackslistan.
Från början hette bandet Rallypack, och deras låtar var på engelska, men i samband med att de började göra låtar på svenska bytte de namn till Lillasyster. Martin Westerstrand och Daniel Cordero var tidigare medlemmar i det svenska hårdrocksbandet LOK

Lizette &

Musikern Lizette von Panajott är en blåblodig nattvarelse med rötter i Transsylvanien. Hon beskriver sin musik som en arg kvinnlig Marilyn Manson eller en ännu argare Alanis Morissette möter Tori Amos. Musiken har ett säreget uttryck med en röst som berör när hon framför sitt inspirerande och tankeväckande budskap.  Lizette von Panajott har en stor musikalisk integritet och har alltid valt att gå sin egen väg. Lizette är uppvuxen i Eskilstuna och när hon som ung rebellisk tonåring lyssnade på Nine Inch Nails skiva ” The Downward Spiral” förändrade hennes liv för alltid. Inspirationen hon fick från Nine Inch Nails startade låtskrivandet som senare ledde till Lizette &´s debutskiva ’This Is’ (2003). Lizette har bland annat skrivit låtar till Rednex och producerat musik ihop med Micke B Tretow. Det var i och med det mötet Michael B Tretow geniförklarade Lizette för sitt sätt att arbeta på.

Sedan den hyllade releasen på Göta Källare den 27:e februari har Lizette & visat att de inte bara levererar i studion utan även är ett fullt utvecklat liveband, som inte lämnar någon oberörd när musiken levereras med stor skicklighet och pundus.

Lizette & – ett band att uppleva, på riktig

Nanne Grönwall

Nattugglorna

NoHablas

Från Romens förlovade land kommer ett av de band som skall leda allsången i puben nämligen NoHablas. Dessa glad Kalix bor upptäckte Silja rock 2012 då de som gäster fick uppleva vår gemenskap och man lät inte vila på hanen utan tog snabbt upp kontakten med oss och nu är det dags för examensprov.

Party Patrullen

Plan Three

(texten hämtad från Wikipedia)

Plan Three är ett band från Stockholm som bildades runt millennieskiftet  ur två andra band, av barndomsvännerna Jacob Lovén, Tommie Hammar, Mathias Garneij, Andreas Malm och Mattias Willis. Med tiden utvecklades bandets stil från en lugnare, popinspirerad  90-talsrock till en mer hårdare spelstil och influenser från alternativ metal , speciellt från den amerikanska musikscenen. Bandet kommer definitivt att sudda bort gubbrockstämpeln på Silja Rock.

Purple Rain

Rocks Off

Tony Johnson är otvetydligt bandets frontman på scen med ett rörelsemönster och en röst som är så likt Mick Jaggers att det sänder kalla kårar längsryggraden när han uppträder. Tony är håller också världsklass I sitt munspelshanterande. Så här kommer, grabbarna från Engelbreckt i Högdalen, äntligen få höra sina hjältars musik i tappning, så nära originalet det går att komma. Publiken bör hålla ögonen på skådespelet närmast scen då Faggan,Hellan,Veide och Kingen kommer att stå i sina gröna alt.vinröda gabardinbyxor, platåpjuck och vita afganpälsar och skrika sig hesa efter fler Stones hits. (etiketten utgörs av en Stones tunga)

Skinny Molly

Skinny Molly grundades 2004 av Mike Estes (tidigare i Lynyrd Skynyrd)  Dave Hlubek (tidigare Molly Hatchet) och trummisen Kurt Pietro. Vad var tänkt att vara en rundtur i Europa har förvandlats till en av de hårdast arbetande och populära rockband från södra USA. Skinny Molly inkluderar nu gitarristen Jay Johnson och basisten Lukas Bradshaw. Denna uppsättning ha  obevekligt

turnerat , över alla  USA´s delstater samt tre kontinenter, och styrkan i deras

”No Good Deed” debut-C  har nu etablerade bandet som populära outfit i hela Europa

Slowman

Det var som att kliva in i pojkrummet i Fruängen på mitten av 70-talet….Slowmans musik rörde upp en massa minnen och känslor och han gav mig gåshud. Hur är det möjligt att den här killen lirar på Stockholms bakgårdar istället för på de stora upplysta etablissemangen? Vilken tur att Arne Swedin varit idog med sitt mejlande av artistförslag annars Hade vi missat denna ”oslipade diamant” på kryssningen. En varning om att missa spelningarna är på sin plats, för vem vill höra alla Snacka om Slowman om man själv inte sett det?

Snakecharmer

Six of the UK’s most highly-esteemed and experienced rock musicians have joined forces to create Snakecharmer. Original Whitesnake members Micky Moody and Neil Murray have teamed up with Laurie Wisefield (Wishbone Ash), Harry James (Thunder, Magnum), Adam Wakeman (Ozzy Osbourne) and Chris Ousey (Heartland) to bring you classic twin-guitar based rock as it should be played.

Playing classic rock songs that they helped create, such as Whitesnake’s Here I Go Again, Fool For Your Loving, Don’t Break My Heart Again, Ready An’ Willing and Ain’t No Love In The Heart Of The City, together with other hits from the band members’ back catalogue, Snakecharmer are the genuine article.

The list of world-class bands and musicians that the members of Snakecharmer have collectively played with runs into literally hundreds: Eric Clapton, Tina Turner, Joe Cocker, Jeff Beck, Gary Moore, Magnum, Queen & Paul Rodgers, just to name a few.

Micky Moody – guitar, slide guitar, vocals
Neil Murray – bass
Laurie Wisefield – guitar, vocals
Harry James – drums, vocals
Adam Wakeman – keyboards, vocals
Chris Ousey – lead vocals

Solid Ground

Stockholm Big Pocket Band

Storband och blåssektion är vi inte bortskämda med på Silja Rock så nu är det dags att ta tag i den biten också. Earth, Wind & Fire , Chicago, James Brown många är dom som baserat sin musik på sköna rytmer och häftigt blås. SPBB hoppas nu att få fart på dansgolvet under två framträdanden med odödlig dansant musik. Vi hoppas vår högt ställda förväntningar infrias.

The Steve Boyce Band

Quireboys

Sad But True

Trailer Trash Tremblers

Rodeo Rock från Holland hur låter det? Fyra skööna pjäser från Enschede i Nederländerna

kommer i dagarna två att spela Syd- Stats rock i vår Pub på Symphony. Ni som gillar att det   rockar så lösgommen slår frivolter skall ta er tid att lyssna på grabbarna och samtidigt dricka en Heineken då kommer de att gå i spinn bjuder du sen på en runda …..då vete tusan om de nånsin lägger av.

Treat

W2

10cc

Kul det skall bli att få se bandet som kallades nya Beatles på Silja Rocks 20:onde resa. Med en resväska at hits hoppas jag att vi får ta del av kavalkaden med bl.a. Wall Street Shuffle, Dreadlock Holliday, I´m not in love och Rubber Bullits . Hoppas och tror att vi här har något som lockar samtliga resenärer till Atlantic fredag kväll den 17:e Maj.

98 Oktan

Jag var i Grebbestad med min dotter i somras och sprang då på Yvonne Majlöv som bjöd in mig på musikalisk efterrätt , hade precis lämnat middagsbordet efter fantastisk fisksoppa. Fick då se Magnus spela själv och underhålla hela publiken på ett magiskt sätt. Han påminde inte lite om en viss smal Thord i sina glans stunder. Det blev ”kärlek” vid första ackordet och inbjudan till Silja Rocken fick han i första pausen. Lite blyg(?) önskade han få med sig några kompisar och snart sitter dom i puben och tar emot era hyllningar just som vi lämnar kajen i Värtan.

Jack Bruce
En av de största i hårdrocksgenern är Jack Bruce mannen som även går under epitetet : Grandpa of the hardrock basplayers.

JB startade världens första supergrupp i CREAM med sina medmusikanter Eric Clapton och Ginger Baker satte de världen i brand. Bandet sålde fler skivor under ett år än antalet sålda biblar!!!

Bandet var nyskapande och trendsättare av stora mått och musikscenen hade definitivt sett annorlunda ut om bandet ej funnits. Vi hade den enastående förmånen att ha Jack med 2 dagar efter det att han fyllt 70 år. Han efterlämnade ett framträdande som för alltid är något av det största en kryssningsfartyg fått till skänks!

Förutom Cream var ha n med i West, Bruce & Laing, BBM, Manfred Mann , Blues Incorporated, John Mayall & The Bluesbreakers och Ringo Starr and his ALL-STAR band.

Nordic Beast
En het konstellation av det bästa norden kan erbjuda i rock väg! Med Mikky Dee på trummor och Åge Sten Nilsen på sång rev bandet ner jubelorkaner i fullstyrka ackompanjerandes Jon Norums virvlande gitarrspel, Mich Michaels flinka fingrar som kilade över tangenterna likt vingarna på en Kolibri och bakom allt Hal Patinos förföriska basgångar vilket gav oss den nordiska bästens styrka och makt. Vi hade turen att fånga upp detta band i flykten något som vi är som lyckats med

Electric Boys
En av hörnstenarna i den svenska rockborgen är denna bandbrytande grupp som dök upp en vårdag i slutet av 80-talet. De slog oss med häpnad i sitt samarbete med Svullo och låten För fet för ett fuck! Conny Blom är frontfigur och en välkänd ekvilibrist både i Sverige men också i England och USA där hans skicklighet nått stor respekt.

Urban Voodoo Machine,
Zigenarmusik i punktappning, ett band som aldrig gör två lika shower men som bjuder på het musikcirkus en akt som fick oss att tappa hakan, så bra….

Swedish Hitz Goes Metal
de största svenska hitsen i hårdrockfodral

Dust
Doktor Rock med band botaniserar i en sen länge glömd musikera

Erik B & the explosive 3
med rötterna i Hälsingemullen och fötterna på jorden levereras tung Blues från Erik Brodéns explosiva bröder.

Sweet
Ett av de riktigt stora i rockbranschen under sent -60-tal fram till tidigt -80-tal! Blev tidigt tuggummipopens stora band men med tiden gled man över och blev bärare av glamrockens fana. Den mest kända bandbesättningen bestod av Andy Scott, Mick Tucker, Steve Priest och Brian Connolly

De bär med sig en imponerande låt CV där låtar som Funny Funny, Ballrom Blitz, Papa Joe, Wig Wam Bam, The SixTeens och Hell Raiser får stå för tuggummiperioden och Action,Fox on the Run och Like Oxygen symboliserar glameran.

Stort för Silja Rock att kunna lägga denna underbara akt till vårt CV

D.A.D
Dansk dynamit som t.o.m. fungerar bättre än Alfred Nobles! 1982 startade dessa välpolerade gossar upp sin verksamhet och ännu 35 år senare är de lika bra. Det är inte svårt att använda en Dansk bryggerijättes reklamslogan när man skall tala DAD: WORTH WAITING FOR!

Ett oerhört proffsigt och tajmat band som satt som handen i handsken på Silja Rock! Skulle gärna se dem igen om vi får göra en 25:e resa!

HAMMERFALL
Västkusten regerar den svenska hårdrocksscenen. För det känns dom det är där vi placerar dem. Tungt, tight, melodiöst och framfört av fullblodsproffs med en oerhörd seriositet och integritet.

Livet är lätt att leva när man har att göra med konstnärer som dessa TACK Hammerfall för en fantastisk show.

The Show Must Go On
Åge Sten Nilsen åter tillbaka på Silja Rock , nu som tolkare av Freddie Mercury och Queens musik.

En finstämd berättelse om Åges egen uppväxt med Queen och den påverkan de gjorde på honom och hans framtida livsgärning. En helt otrolig konsert där Åge backades upp av det bästa från den Norska musikscen, och detta är helt i klass med vad lillebror levererar i skidspåren! Oerhört kompetenta musiker gör att Åge kan nå upp i nivå med sin stora förebild! Lyckliga är de som fått uppleva denna Queen tolkning som är bättre än allt annat som sätts upp världen över!

Tack Åge och se till att Showen forsätter leva!

Bockarna Bruce
The Boss i svensk tappning där vår webmedarbetare Anders Eriksson fick sin stora önskan uppfylld. Naturligtvis hade han velat sett originalet på Atlantisscen men detta blev ändå en stor upplevelse för Springsteenälskarna!

This is Lizzy
Från Ösmo kom denna hyllningsakt till Phil Lynott och hans musik.

Det var första gången sen Thin Lizzy själva var ombord som vi tog in ett tributeband allt för att visa vördnad inför originalet och tänka sig det blev ett dansande i månskenet och whiskey i krus!

M.a.o. allt i sin ordning.

Amaranthe
Göteborg ,igen! Denna gång Amaranthe som står för metal-rocken från västkusten. Visserligen uppblandat med danska ingredienser men likafullt ett banbrytande band med elektronik inslag.

HARDCORE SUPERSTAR
Jävlar i min lilla låda, var får dem all energi ifrån? Levererar något makalöst och de verkar älska varje sekund av den tid de står på scen fast de funnits i snart 20 år. Riktiga GOA gubbar i dess rätta bemärkelse, bjuder på sig själv och enkla att jobba med. En stor honnör till Hardcore!

Skintrade
En katt bland hermelinerna på hårdrocksscenen får vi väl säga om dessa Stockholmare som tagit en plats på Silja Rock. Med över 25 år i bagaget och stora framgångar i Holland, Belgien och Tyskland ger respekt.

2017

SAXON (UK): Vi har lyckats locka med ett av de stora banden i heavy-metal genren, ett band som under 40 år byggt upp en unik låtskatt.

THE ANSWER (UK) :The Answer is a Northern Irish rock and blues-rock band from Northern Ireland, UK. They have achieved success with their debut album Rise selling in excess of 30,000 copies in the UK & Europe, 10,000 on day one in Japan and 100,000 worldwide. They have toured the world with AC/DC on the Black Ice tour and are now coming to Silja Rock to play to you crazy lot!

KERRY DEVINE’S AEROZEP: Coverbandet med ett fokuserat utbud! Led Zeppelin, AC/DC, Aerosmith och VanHalen blir vad som serveras och bättre kan man ju inte få! Bandet har en amerikansk sångare som heter Kerry Devine och övriga musiker är Staffan Österlind-gitarr (Paul DiAnno), Sampo Axelsson-bas (Glenn Hughes) och Thomas Broman -Trummor (Electric Boys).

LIONDUB: LionDubs musik är en skön blandning av Roots Reggae (UK style) och Lovers Rock. Bandet är känt för sin spelglädje och professionalism vid deras liveframträdanden men också för sitt tighta sound och en blåssektion av världsklass.

ALLEGIANCE OF ROCK: A collaboration consisting of Gus G (Ozzy, Firewind) – guitars, John Levén (Europe) – bass, Anders Johansson (Hammerfall, Yngwie Malmsteen) – drums and Ronnie Romero on vocals will be united in this all star alliance. The band will be performing songs from the past, present and from their own back catalogue and more.

SKINNY MOLLY (US): Skinny Molly was founded by guitarist/vocalist Mike Estes (formerly of Lynyrd Skynyrd and Blackfoot) and Nashville, TN studio drummer Kurt Pietro. Originally put together to do a one-off tour of Europe in 2004, Skinny Molly has, eleven years later, become one of the hardest working and popular rock bands out of the southern United States. Solidifying the current lineup in 2008, the band boasts guitarist Jay Johnson (formerly of Blackfoot/Rossington Band), and Grand Ole Opry stalwart bassist Luke Bradshaw. This lineup has toured relentlessly; their first jaunt found them crossing three continents in 30 days on the strength of their debut CD ”No Good Deed”. Constant gigging has established them as ”The band from the South to see” across Europe as well as at home in the States.

TOO PETTY (UK): Too Petty– gör Tom Pettys alster i en hyllningskavalkad du sent kommer att glömma. Pettys mjukrock kan väl inte skrämma ens den såtaste discoälskaren utan snarare tvärtom, så kan en viss sympati framkallas med musiken. Hans alster har i svensk radio främst spelats i P3 framför de mer subtila rock kanalerna. DU som lyssnar kan även här sjunga med i ”I wont back down”, Free Fallin” ”Don´t come around here no more” och de kanske tar en och annan Travellin Wiburys låt av bara farten.

BLÅBLUS: BLÅBLUS – där får Skifs älskarna svårt att hålla stämbanden i trim för att hänga med i Mads allsångsnummer, det svänger alldeles extra i ”Hooked on feeling”.

BULLETRAIN: Bulletrain är ett förhållandevis nytt band som jobbat stenhårt för att slå sig ut på den internationella rockscenen. Med över 100 gig bakom sig tack vare sitt första album ” Start Talking” så är de nu på väg till oss på Silja Rock med album två runt hörnet. Detta album är lite tyngre och mörkare med stor vikt lagd på text och melodi, chans till en ny favoritgrupp bland våra resenärer.

FLEETWOOD BAC (UK): Fleetwood Bac – Ingen född mellan 1950-1980 har missat Fleetwood Mac och deras otroliga repertoar. Även om inte alla textrader ligger kvar i hårddiscen så kan man ju nynna och minnas. Tur då att en akustisk låt som Albatross finns. Vad säger ni om följande; Black Magic Women, Oh Well, The Green Manalishi, For your love, Dreams, Don´t Stop, Tusk, Little Lies m.fl. m.fl.

HANDSOME– Göteborgs arenaband no 1 har sedan 2002 turnerat över hela Norden med sin högoktaniga arenarock. Tillsammans med världens absolut största Marshallförstärkare ger Handsome alltid 100 % arenarock till världens mest krävande rockfans. Handsome håller rockfanan högt och soldäck kommer att gunga som bäst när Siljarock kastar loss från kajerna i både Stockholm och Helsingfors. Handsome levererar alltid 100 % Arenarock!

MASSIVE WAGONS (UK): Den brittiska musikvärlden genomgår en smärre revolution med en ny ”buffelhjord” av brittiska band, vilka ersätter den åldrande gubbgenerationen. Ett av de finaste banden som leder föryngringen är Massiv Wagons. Fem rockers från nordvästra England, som sprider sig som en farsot över hela landet och Europa med sitt nya album ”Welcome to the World”. Vår publik och fans älskar låtarna och energin. Ju mer de gillar desto bättre känner vi oss och då blir konserterna en fantastisk upplevelse, säger sångaren Barry Mills. Han har ingenting emot att gå in i folkmassan att sjunga med. Massive Wagons har haft ett hektiskt år och spelat på uppmärksammade festivaler i Storbritannien, vågat sig ned till Spanien för ett par föreställningar och stöttat flera uppmärksammade band på turné.  

Massive Wagons / Massive Hit in UK !! – Back to the Stack! Most British rock bands will admit to liking Status Quo and acknowledge their importance on the UK rock scene. So when Massive Wagons decided to show their own respect for Rick Parfait and in turn The Teenage Cancer Trust it looked like a great idea. Now that great idea has given them their first Top 5 single in the i-Tunes chart and earned some needed cash for their favourite charity.

”This has been a great year for us so far ! We worked out hearts out last year and it is now paying off. We have a lot of offers on the table and some fantastic gigs and festivals coming up in UK. But the one which we are most excited about is Silja Rock !! Live Rock doesn’t get any better than Saxon and The Answer. To see them and for us to play in front of such an amazing crowd is very special. We really want to get back to Sweden as soon as possible so come and say a big ‘hello’ !! ”

A Tributet o Dire Straits – gör ingen hemlighet av vad de tycker är bäst I musikutbudet på vår planet. Ännu en akt att falla i nostalgi över för den som passerat 40 år. Slutet av 70-talet såg originalbandet rampljuset tändas efter det att platta DIRE STRAITS spelades in 1978. Sen följde knappt 10 år av framgångar och MTV var flitiga i marknadsföringen av deras musik. Örhängen ni bjuds på längs Symphonys paradgata är ”Sultans of Swing”, ”Romeo and Juliet”, ” Money for nothing”, “Walk of Life” och “Brothers in Arms”. Fiiina lugna alster som gör den kräsnaste lyssanaren glad.