Frågesport

Frågesport Silja Rock 2023
Omgång 15 av 15.

Dina uppgifter

1. Hector heter detta svenska bands maskot. Kanske inte så känt men dock ett faktum. Maskoten har en sol på höger bröst och en halvmåne på vänster och hans vapen är en hammare. Bandet med Joacim Cans, Oscar Dronjak, Fredrik Larsson, David Wallin och den fantastiske Pontus Norgren heter vadå?

2. Åge Sten Nilsen är en fantastisk sångare och entertainer. Omåttligt populär i vårt västra grannland och vi kan inte annat än att ställa oss i hyllningskören. Han har på SR gjort en fantastisk tolkning av Freddie Mercury ´s musik och även varit med i Nordic Beast. Ammunition är hans nuvarande skötebarn men vad hette det norska Glamband han slog igenom med?

3. Ett av de tyngsta kvinnliga rockbanden EVER rockade loss på Östersjön, så svallvågorna sköljde över gråsälarna som vilade på Kökars klippor. Bandet har haft ett nära samarbete med Motörhead och har spelat ihop över 40år.Bland låtarna som nått framgång märks ”Play dirty”,” Hit and run”och ”Running Wild”. Vilka är dessa rockande legender?

4. Making Magic var hans andra platta och den som öppnade mina öron. Denne Kanadensiske gitarrist född i Toronto 1954 spelade för oss 2018 och gjorde ingen besviken. Fortfarande en ekvilibristisk musikkonstnär som målade upp ljudridåer för en häpen åskådarskara och visade sig väl värd sin plats ombord. Vem är denne speleman?

5. Tre svenska blueslegender gästade SR i slutet av 90-talet. Två ärrade män tillsammans med en späd liten tjej, de levererade ”blue notes” så att kroppen såg ut som ett kycklingbröst i kyldisken på COOP. Tjejen var en skicklig munspelare, en av männen erkänd gitarrist med dansk hustru och den tredje deltagaren i ”Tres Amigos” var Göteborgare och tidigare medlem av Nationalteatern. Vilka var de tre?