The Kings Call Cruise

Bokar gör du på länken här! Boka
Priser för hytterna hittar du längre ned på sidan.

När Philip Lynott skrev låten King’s Call, som en hyllning till sin egen idol Elvis, skrev han samtidigt manualen för hur man sörjer en fallen hjälte.

Fans världen över har sedan Phils egen bortgång 4 januari 1986 följt den manualen. Så även vi.

Sedan 2009 har vi hedrat musikvärldens främste rockpoet och frontman med hyllningskonserten King’s Call Stockholm – som snabbt blivit Sveriges största och mest
älskade hyllningskonsert bland såväl artister som publik.

2012 gästades vi av Thin Lizzys legendariske gitarrist Brian Robertson och 2016 av bandets keyboardist Darren Wharton – som 2018 återvände tillsammans med Thin Lizzys originaltrummis Brian Downey. Bland tidigare års gästartister har vi även sett Conny Bloom (Electric Boys), Nicke Borg (Backyard Babies), Chris Laney & Michael Fast (Pretty Maids), Pontus Norgren (Hammerfall), Ian Haughland & John Levén & Mic Michaeli (Europe), Magnus Henriksson (Eclipse), Sam Söderlindh (Art Nation), Gabriel Keyes (Crashdïet), Ellinor Asp, Bosse Stagman och Jan Johansen.

Likt de tidigare 11 åren kommer det en lång rad med prominenta gästartister och Thin Lizzy-fans som tillsammans med husbandet The Little Darlings kommer att bjuda på en kväll fullspäckad med klassiska låtar ur Phil Lynotts fantastiska låtskatt.

Nytt för detta år är att vi går till sjöss! Så istället för bara en kväll så blir det nu en 22 timmar lång rockfest ombord på Silja Galaxy. Vi kommer inom kort att börja presentera årets artister och ytterligare information både här och på evenemangssidan på Facebook (adress länkas).

Varmt välkomna ombord på King’s Call Cruise 2020 – garanterat årets rockigaste kryssning!
Bokar gör du på länken här! Boka


Hyttpriser

Hyttkategori

Antal pers/hytt

Pris/pers

E4

4

495 

0

3

545 

0

2

595 

0

1

1 190 

B4

4

765 

0

3

815 

0

2

865 

0

1

1 730 

A4

4

865 

0

3

915 

0

2

965 

0

1

1 930 

APRE

2

1 165 

0

1

2 130 

LUX

2

2 100 

0

1

4 200 

SUIT

2

2 600 

0

1

5 200 

EXEC

2

2 900 

0

1

5 800 

Dare

Han var bara 17 år gammal när han kontaktades av Phil Lynott och tillfrågades om han ville lägga keyboards på ”Chinatown”, som Thin Lizzy höll på att spela in i London. Till nästa skiva, ”Renegade”, hade Darren Wharton blivit fast medlem i bandet, och skrev öppningsspåret ”Angel of Death” tillsammans med Lynott. Efter att Thin Lizzy splittrats startade han sitt eget band DARE. Vi har haft den stora äran att ha haft Darren Wharton som gäst två gånger tidigare på King’s Call, men denna gång kommer han alltså med hela sitt fantastiska band för rocka loss på King’s Call Cruise 2020!

HARDCORE SUPERSTAR

Om någon var orolig för att det inte kommer att gunga tillräckligt på King's Call Cruise så kan ni genast släppa den oron när vi stolt presenterar Hardcore Superstar!

Bandet bildades i Göteborg 1997 och har sedan debutalbumt "It's Only Rock 'N' Roll" 1998 släppt ytterligare tio fullängdare. Den senaste, "You Can't Kill My Rock 'N' Roll" släpptes för precis ett år sedan.

De har turnerat över hela världen och varit gäster åt bland andra AC/DC och Kiss. I februari kommer de att stå på Friends Arena tillsammans med Ozzy Osbourne och Judas Priest, men innan dess intar de Ålands hav. Så gör dig redo för en berg-och-dal-bana med osande riff, tunga basgångar och smattrande trummor, sammanflätade i medryckande melodier och med Jockes omisskännliga sång.

Foto: Julia Cronqvist

ECLIPSE

Erik Mårtenson är idag en av hårdrockvärldens mest respekterade låtskrivare. Förutom Eclipse och sidoprojekten W.E.T. (där även gitarristen Magnus Henriksson ingår), norska Ammunition (med Åge Sten Nilsen från Wig Wam) och Nordic Union (med danska Pretty Maids sångare Ronnie Atkins) har han skrivit musik till världsartister som Survivors sångare Jimi Jamison.

Eclipse bildades 1999 och släppte för två veckor sedan deras sjunde, och återigen otroligt hyllade album, Paradigm – som på bara fyra dagar hade över en miljon lyssningar på Spotify! Många känner säkert också igen dem från Melodifestivalen 2016 där de deltog med låten Runaway.

Bandet, som i tisdags drog ut på Europaturné, består förutom Erik och Magnus av bröderna Philip och Victor Crusner på trummor och bas. De som vill se detta grymma liveband redan innan kryssningen bör ta sig till KB i Malmö 12/11, Klubben i Stockholm 20/12 eller Trädgårn i Göteborg 21/12.

Så ett stort tack till Magnus Henriksson för att vi på King’s Call Cruise får njuta av hela Eclipse. Han vågade ju inte åka en så stor båt på egen hand…

The Little Darlings

bildades för drygt tio år sedan och har sedan starten varit ständigt husband på den årliga hyllningskonserten till Phil Lynott, King’s Call Stockholm. Under åren har bandet haft nöjet att spelat Lizzylåtar tillsammans med bland andra Brian Downey, Brian Robertson, Darren Wharton, Nicke Borg, Jan Johansen, Conny Bloom, Ian Haugland, Mic Michaeli, ja listan kan göras nästan hur lång som helst.

Bandets medlemmar har varierat genom åren men stommen har alltid varit twin-gitarristerna Håkan Granat och Allan Sundberg som dessutom är två av arrangörerna av King’s Call hyllningen. Dagens upplaga av The Little Darlings består förutom Allan och Håkan av Lars Sköld (Tiamat) på trummor, Soufian Ma’aoui (Reach) på bas samt Marcus von Boisman (Stormen) på sång. The Little Darlings levererar stabila och svängiga versioner av Lizzy och Lynott låtskatt med vansinnigt mycket blod svett och kärlek

IAN HAUGLAND

Han behöver inte någon närmare presentation, men för den som legat i rock’n’roll-koma de senaste 30 åren kommer här en kort resumé:

Ian Haugland föddes i Norge, han ersatte 1984 Tony Reno som trummis i Europe. Bandet släppte två år senare ”The Final Countdown” – och resten är, som man säger, historia. På Skogsröjet 2016 gjorde han ett gig som officiell trummis i det tillfälligt återupplivade Thin Lizzy, tillsammans med bland andra Scott Gorham och Darren Wharton. Efter det har han på nytt turnerat med Europe, med fantastiska plattan ”Walk the Earth” i bagaget.

Ian har förutom detta spelat in plattor med bland andra Glenn Hughes, Tone Norum, Baltimoore, Thore Skogman, Brazen Abbot och Totte Wallin(!). När han inte är programledare för Rockklassiker, vill säga. Behöver du någon annan ursäkt för att INTE komma och se herr Haugland rocka loss på King’s Call Cruise?

Foto: Roger Johansson

JAN JOHANSEN

Han är son till den legendariske jazztrummisen Egil Johansen och fick sitt stora genombrott 1995 när han vann Melodifestivalen med ”Se på mig” och kom trea i Eurovision Song Contest. Vid sidan av sin solokarriär har han visat upp sin mer rockiga sida i bandet Ignition, med vilket han bland annat uppträdde på Sweden Rock Festival 2003, och han har även medverkat ett antal gånger tidigare på King’s Call Stockholm. Vi är oerhört glada och stolta över att han nu är tillbak. Jan är ett enormt stort Phil Lynott-fan och det ska bli fantastiskt roligt att få se honom framföra några av Phils klassiska låtar.

NALLE PÅHLSSON

Nalle Påhlsson är en av vårt lands mest rutinerade och hårdast arbetande basister. Bara under det förra året hann han hunnit med att spela in åtta(!) album med olika band och artister, däribland Therion och Stagman. I Nalles över 30-åriga meritlista hittar vi band som Easy Action, Treat, Vindictiv, Randy Piper’s Animal och Gathering of Kings. Lägg därtill artistsamarbeten med Brian Robertson, Mats Ronander, Micke Rickfors, Pugh Rogefeldt, Sanne Salomonsen och Stormen, bara för att bara nämna några. Vi hälsar Nalle varmt välkommen tillbaka!

BOSSE STAGMAN

Han har frontat klassiska glamrockband som Easy Action, Shotgun Messiah och sitt eget Zan Clan. För två år sedan släppte han det hyllade debutalbumet ”Är ni kvar där ute?” under sitt eget namn, Stagman och förra året kom den om möjligt ännu starkare och än mer hyllade uppföljaren "Moder Jord" och i höst kommer den tredje plattan under samma namn.

Han har varit med oss flera gånger tidigare, och det är få som kan leverera Phil Lynotts klassiker med samma glädje och energi som Bosse ”Zinny” Stagman.

Foto: Tallee Savage

JIMMY LAGNEFORS

Jimmy Lagnefors har gjort sig ett stort namn inom svensk filmindustri med manus till bl a ”Micke & Veronica” och ”Solstorm”, och som kompositör till filmer som ”Flykten till framtiden”, ”Mammas pojkar” och senast ”Ted – för kärlekens skull”.

För Thin Lizzy- och King’s Call-fansen har han dessutom blivit den kanske mest uppskattade Phil Lynott-tolkaren av alla gäster vi har haft under dessa tio fantastiska år.

TOMMY JOHANSSON

Norrlands finest har sedan 2016 varit gitarrist i ett av Sveriges största band, Sabaton, och han kickade förra året även igång sitt eget band ReinXeed på nytt. Nu får alla Sabatonfans sin chans att uppleva när Tommy hyllar sina husgudar Phil Lynott och Gary Moore!

GABRIEL KEYES & SAM SÖDERLINDH

Crashdïet upptäcktes 2003 utanför ett systembolag på Södermalm när de delade ut sin demo. Två år senare släppte de debutplattan ”Rest in Sleaze”, and the rest is history. Sedan dess har de bland annat varit förband till Ozzy Osbourne och uppträtt för över 50.000 personer i Brasilien. Sedan 2017 är det Gabriel Keyes som håller i micken, och igår släppte bandet sin femte (lysande) platta ”Rust”.

Art Nation släppte i augusti 2015 sin debutplatta, och blev åren 2015, 2016 & 2017 nominerade till priser som "Årets bästa liveakt”, "Årets svenska genombrott” och "Årets svenska grupp” – i konkurrens med artister som Zara Larsson, Ghost, Laleh, In Flames och Håkan Hellström! Låten "Look to the Sky" var med i Aftonbladets årsbästa-lista 2015 och fick titeln "Årets vackraste ballad". Sedan dess har bandet turnerat med band/artister som Europe, Twisted Sister, Dokken, DAD och Sabaton, och 25 oktober släpper bandet sin tredje fullängdare. Han som håller i gitarren heter Sam Söderlindh, och 4 januari kommer han och Gabriel att tillsammans höja temperaturen rejält på Kings's Call Cruise – där ni kommer att se dem framträda vid ett flertal tillfällen!

CHRIS LANEY

Han har belönats med flera Grammys, skrivit musik åt Hardline, producerat skivor åt Brian Robertson & Candlemass, mixat plattor åt bl a Crashdiet & H.E.A.T., jobbat med artister som Bruce Kulick & Mikkey Dee, och varit medlem i band som Randy Piper’s Animal, Zan Clan och sitt eget Laney’s Legion. Sedan hösten 2016 är han fast medlem som gitarrist & keyboardist hos legendariska, danska, rockikonerna Pretty Maids, med vilka han släppte sin nya singel för en vecka sedan och släpper sitt nya album 8 november. Han har dessutom varit trogen gäst på King’s Call och vi är oerhört stolta och glada över att få ha herr Laney tillbaka igen på Silja Galaxy!

LARS SKÖLD

Med förebilder som Alex Van Halen och Vinny Appice drog han som 16-åring till Musicians Institute i Los Angeles för att studera och bli trummis. Tre år senare återvände Lars Sköld till Sverige och blev fast medlem i Tiamat, som precis var på väg ut på en omfattande världsturné. Sedan dess har det rullat på, med bland annat 17 plattor med Tiamat. Han har utöver det anlitats som sessiontrummis av så skilda artister som Sofia Karlsson, Safari Season och Krux. Nästa år har han kommer han att sätta det nya, svenska bandet Stormen på musikkartan men innan dess kommer han till King’s Call Cruise!

ELLINOR ASP

Hon sjunger, spelar piano, dragspel och bas. Hon har varit kapellmästare i SVT, uppträtt för kungen och drottningen, spelat in en singel med Nicki Minaj och värmt upp för artister som Elton John, Bruce Springsteen, Pavarotti och ZZ-Top.

Men framför allt är hon sannerligen ett krutpaket utöver det vanliga, och det är en sann glädje att få hälsa denna fantastiska energikick välkommen ombord, där hon kommer att uppträda både som gästartist och i pianobaren.
Foto: Roger Johansson

MAGNUS HENRIKSSON

Tillsammans med Erik Mårtenson och Anders Berlin bildade Magnus Henriksson 1999 bandet Eclipse, som två år senare släppte debutalbumet "The Truth and a Little More". Sedan dess har de släppt ytterligare fem plattor och om två veckor kommer deras sjunde fullängdare, "Paradigm", från vilken två singlar redan har släppts.

Bandet uppträdde 2016 i Melodifestivalen, och vid sidan av Eclipse spelar Magnus även gitarr i sidoprojektet W.E.T. tillsammans med medlemmar från Work of Art och Talisman. Han har dessutom turnerat med E-Type, är turnégitarrist i Tiamat och har ett Yngwie Malmsteen-coverband med namnet The Fucking Furys. Strax väntar en Europaturné med nya Eclipse-skivan i ryggen, och därefter intar Magnus Silja Galaxy för att förgylla King’s Call Cruise med sitt fantastiska gitarrspel!
Foto: Sam Compton

PONTUS NORGREN

Som tonåring blev han erbjuden en plats i Accept. Några år senare bildade han tillsammans med Leif Sundin Great King Rat, och han har sedan dess spelat med bland andra Talisman, Zan Clan och The Poodles, producerat plattor åt artister som Mercury Fang, Candlemass och Doogie White, och varit ljudtekniker åt bland andra Thin Lizzy, Europe, King Diamond och Yngwie Malmsteen.

Sedan 2008 är den minst sagt mångsidige och rutinerade Pontus Norgren gitarrist i Hammerfall och den 4 januari står han än en gång på King’s Calls scen för att hylla Phil Lynott - och det vill du givetvis inte missa!
Foto: Tallee Savage

WILD FRONTIER

Sedan starten 2013 har svenska Reach spelat på festivaler och turnerat i både Sverige och Europa – bland annat som förband till Eclipse och Gus G. De har också släppt två plattor, varav den senaste – The Great Divine – möttes av fin kritik världen över.

Bandet består av Ludvig Turner på sång och gitarr, Marcus Johansson på trummor och Soufian Ma'Aoui på bas. Vid sidan av Reach har de även bandet Wild Frontier, som är ett hyllningsband till Gary Moore, där även gitarristen Richard Hamilton från bandet Houston ingår. Ludvig känner vissa säkert igen från Idol, där han 2014 kom på fjärde plats. Soufian spelar även med engelska Romances och har tidigare även lirat med Houston.
Vi hälsar denna vassa Gary Moore-kvartett varmt välkommen till King's Call Cruise!

limited edition T-shirt!

De trehundra först anmälda till Kings Call 2020 får en limited edition T-shirt!
 

Conny Bloom

Han säger själv att han aldrig har varit intresserad av rockmyten, som ung ville han istället vara Björn Borg. Men efter turnéer i både USA och Japan med Electric Boys - med vilka han har släppt sex plattor - och Hanoi Rocks är Conny Bloom tveklöst mer associerad med rockmyten än med ett tennisrracket. Och om någon ber en att droppa en svensk rockstjärna så är Conny med största sannolikhet den förste som de flesta tänker på.

Räkna med att att Phils låtskatt får sig en rejäl dos av groovus maximus!

Foto: Johan Bergmark
Bokning och info på: www.thekingscall.se

Mats Levén

Hans första egeninköpta platta var Quo med Status Quo, han har fått en magnesiumbomb i huvudet och han har frontat band som Swedish Erotica, Treat, Yngwie Malmsteen, Candlemass, Therion och Trans-Siberian Orchestra. I år släppte Mats Levén sitt första soloalbum med Skyblood. Men framför allt är han vår trognaste gäst på King’s Call, som han har gästat i tio år på raken. Vi är oerhört stolta och glada över att han nu kliver ombord på Sillja Galaxy för att hylla Phil Lynott. Så räkna med höjd puls och feberfrossa när en av Sveriges främsta frontmän rockar loss ombord.

Foto: Anders E. Skånberg
Bokning och info på: www.thekingscall.se
 

MARTIN SWEET

Eftersom Crashdïets sångare Gabriel Keyes redan är klar för King’s Call Cruise så vill inte deras gitarrist Martin Sweet vara sämre. Vi är därför väldigt glada och stolta över att få erbjuda er ännu en fantastisk gästartist på 2020 års i särklass vassaste rockkryssning.

Sedan bandet 2003 upptäcktes utanför ett systembolag på Södermalm har resan mot sleazetoppen varit spikrak. Sedan debutplattan ”Rest in Sleaze” har de bland annat varit förband till Ozzy Osbourne och uppträtt för över 50.000 personer i Brasilien. Sweet är dessutom bassist i Sister och sångare i sitt eget band Sweet Creature.

Crashdïets släppte nyligen sitt femte (lysande!) album ”Rust”, och 4 januari kommer Michael, Gabriel och övriga KCC-gäster att se till att ni inte får någon anledning till att återvända till hytterna innan solen går upp över Ålands hav.

Foto: Verena Sala
Bokning och info på: www.thekingscall.se