Banden 2019 - James Holkworth and the Coolbenders

Världspremiär för James Holkworth and the Coolbenders På Silja Rock

För första gången på över 40 år är James Holkworth tillbaka, tillsammans med sitt band The Coolbenders och första spelningen blir på Silja Rock såklart!

Första singeln från kommande plattan ”We Want To Be Famous”, som släpps lagom till vårens kryssning, är låten ”Jerry Johnson”. En typisk Holkworth-låt. Country, kryddat med rock, slidegitarrer, munspel och med James Holkworths fyndiga, underhållande och emellanåt totalt galna texter. 
Andra singeln ”Absinth and Bad Rehearsals är en rockrökare mitt i ansiktet en varm vårdag.

Hans nya band, som till största delen är bosatta i Sverige, består av Salas slide guru Coolbender som också varit med och skrivit det mesta av materialet, basist och munspelare är Norrtäljefödde LeRoy Leduf. Från Vetlanda kommer monstergitarristen Pete Ledderman och från Malmö, Sveriges kanske mest grooviga trummis, Gus Rackbatter. På toppen av allt detta har man även en av rockbranschens mest lovande sångare, engelsmannen Adam Barron som tidigare sjungit med bl.a Mick Ralphs från Bad Company. (James kan inte sjunga själv längre p.g.a en olycka med exotiska djur involverade i Kanada för över 10 år sedan). Men självklart kommer James vara med live på ett eller annat sätt. Så det blir rock n roll, lite country, en del hårdrock och blues i alla former.
Följ med på bandets resa. Den kan bli riktigt rolig!

FACEBOOK
INSTAGRAM
WEBSITE
YOUTUBE