Banden 2019 - Nazareth

För 50 år sedan! Bildades ett rockband i Scotland som fick namnet NAZARETH. I den första banduppställningen ingick Dan McCafferty, Manny Charlton, Pete Agnew och Daniel Sweet. Deras första album kom ut redan 1971 dock lät det stora genombrottet  vänta på sig fram till 1973 och albumet Razamanaz. Där gick bandet upp på den engelska singellistan med två av låtarna Bad Bad Boy och Broken Down Angel och detta fick genomslag ända upp i Sverige. Nazareth fick plats och en fanbase bland de andra samtida stora brittiska banden som T-Rex, Deep Purple, 

Klassiska album producerades på löpande band Loud N Proud, Rampant och Hair of the Dog förstärkte gruppens populäritet och gjorde dem till ikoner i sin samtid.

För Er som åkt Silja Rock så var Manny Charlton, bandets gitarrist, med och spelade i bandet From Behind , där han bjöd publiken både på fantastik musik men också på sig själv. Vi hoppas och vet att dagens Nazareth kommer att ge full valuta för pengarna speciellt med tanke på hur fantastiskt bra de var på årets Sweden Rock gig.